Hadí fórum
07 Září , 2010, 13:02:53 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Z DŮVODU ÚTOKŮ REKLAMNÍCH ROBOTŮ JE NUTNÉ SE PRO VLOŽENÍ PŘÍSPĚVKU ZAREGISTROVAT.
Domů Nápověda Vyhledávání Kalendář Přihlásit Registrovat
Stran: [1]   Dolů
Poslat téma | Tisk
Autor Téma: Vyhřívání  (Přečteno 1116 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
TomasB
Nováček
*

Oblíbenost: +0/-0

« kdy: 10 Květen , 2009, 19:06:45 »

Dobrý den,
 doma mám korálovku sedlatou. Terárko sem až do těd vyhříval elektrickým kamenem a zářivkou. Kámen  mi ovšem před pár dny vypověděl šlužbu. Chtěl sem se zeptam jestli by stacilo vyhřívat terárko například žárovkou nabo jestli je lepší ten elektricky vyhřívanej kámen...???Popřípadě jestli na vyhřívání nestačí jen zářivka kterou v terárku mám.
Děkuji.
Tomáš
Nahlásit moderátorovi   Zaznamenáno
admin
Administrátor
Menší člen

Oblíbenost: +5/-0

Pohlaví: Mužské

« Odpověď #1 kdy: 12 Květen , 2009, 10:05:32 »

Ahoj TomasB
Jde o to jaká zářivka to je. Pokud vyzařuje UVA a UVB spektrum, které had potřebuje tak i hřeje a stačila by (zakoupená ve specializovaném obchodě). Pokud je to obyčejná tak stačit nebude.Žádný organismus nedokáže žít pod umělým světlem moc dlouho, pokud světlo neobsahuje barevné spectrum, které potřebuje. Měl jsem třeba doma želvičku, když jsem byl malý a té pod obyčelnou žárovkou změkl krunýř a zemřela. Had potřebuje rozdělit terarium na 2 teplotní části. Na tu kde se ohřívá a na tu kde se může schladit. A hlavně had potřebuje teplo k trávení. Pokud ho nemá nestráví potravu vyvrhne jí a zemře hlady. Ne hned, ale za několik měsíců určitě. Čili pokud ti mohu poradit, zavěs do terária žárovku Exotera, která je určena pro plazy. Já má pro užovku červenou 40W se kterou přisvětluji 3 hodiny denně přes spínací hodiny. Jeden čas jsem měl pod ní i kámen, ale Ferda na něj stejně nikdy nevlezl tak jsem ho odstranil. Objímku přimontuj do květináče aby se had nespálil.Např. http://www.kajdas.eu/ fotogalerie obrázek č.5. můžeš pod ní dát nějaký placatý kámen, který bude teplo vstřebávat a pokud bude mít vhodnou teplotu tak na něj tvá Korálovka třeba vleze.
ADMIN

Kajdas
TomasB
Nováček
*

« Odpověď #2 kdy: 12 Květen , 2009, 18:26:42 »

Takovou přesně mam, vyzařuje UVA(30%) a UVB (5%) a je 15W. Ale asi mám problém s těmi 2 teplotníma částma. Tu zářivku mám po celé dlce terárka zabudovanou v hornim kritu. ...
admin
Administrátor
Menší člen

Oblíbenost: +5/-0

Pohlaví: Mužské

« Odpověď #3 kdy: 13 Květen , 2009, 14:27:30 »

Ahoj TomasB
Pokud tedy máš zářivku, která splňuje požadavky pro plazy tak bych možná zkusil zakrýt polovinu nad částí kde se had ukrývá. A změřil bych teplotu nad nezakrytou částí.Pokud se třeba po krmení půjde slunit a po několika dnech nevyzvrátí natrávenou potravu myslím, že bude vše OK. Ještě dotaz: vyhříval se někdy had na tom el. kameni?
ADMIN

Kajdas
TomasB
Nováček
*

« Odpověď #4 kdy: 14 Květen , 2009, 18:07:40 »

Dobře skusim to. Abych pravdu řek tak přímo na tom kameni sem ho nikdy vyhřívat se nevyděl, většinou byl spíš obtočenej kolem něj.
Stran: [1]   Nahoru
Poslat téma | Tisk
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Designed by Baran
Validní XHTML 1.0! Validní CSS!