Ahoj TomasB
Jde o to jaká zářivka to je. Pokud vyzařuje UVA a UVB spektrum, které had potřebuje tak i hřeje a stačila by (zakoupená ve specializovaném obchodě). Pokud je to obyčejná tak stačit nebude.Žádný organismus nedokáže žít pod umělým světlem moc dlouho, pokud světlo neobsahuje barevné spectrum, které potřebuje. Měl jsem třeba doma želvičku, když jsem byl malý a té pod obyčelnou žárovkou změkl krunýř a zemřela. Had potřebuje rozdělit terarium na 2 teplotní části. Na tu kde se ohřívá a na tu kde se může schladit. A hlavně had potřebuje teplo k trávení. Pokud ho nemá nestráví potravu vyvrhne jí a zemře hlady. Ne hned, ale za několik měsíců určitě. Čili pokud ti mohu poradit, zavěs do terária žárovku Exotera, která je určena pro plazy. Já má pro užovku červenou 40W se kterou přisvětluji 3 hodiny denně přes spínací hodiny. Jeden čas jsem měl pod ní i kámen, ale Ferda na něj stejně nikdy nevlezl tak jsem ho odstranil. Objímku přimontuj do květináče aby se had nespálil.Např.
http://www.kajdas.eu/ fotogalerie obrázek č.5. můžeš pod ní dát nějaký placatý kámen, který bude teplo vstřebávat a pokud bude mít vhodnou teplotu tak na něj tvá Korálovka třeba vleze.
ADMIN